- Natural cask 59,6%.
Kraftig rök som snabbt avtar, svaga citrustoner. 83p - Only available at the distillery 2007. 58,4%
Rök, stor sälta i början. Aningen träig, Fikon/dadlar. 85p - Feis ile 2010. 61,9p
Spritig. Rök blandat med sherrytoner, lite russin, läder. Aningen bränd. Besk och känns nästan lite sur mot slutet. 82p - 12y 1999/2011. G&M. Van Wees. 60%
Sherrytoner även i denna fast betydligt påtagligare. Sälta, rök, torkad frukt. 82p - Silver Seal 14y 1993. 46%. bot 773 av 777.
Charkuterier, Rök. Sälta. Mjuk och rund. Bra balans mellan de olika smakerna.
Betyg: 88p - 18y. 1993/2011. Sherry butt 11145. Dewar Rattray. 56,7%
Söt sherry, Tjock. Kraftig rök med sherry toner av russin, dadlar. Häftig whisky men kunde varit djupare. 85p. - Svenska eldvatten. 1983/2011. Hogshead 4822. 56,7%
Väldigt annorlunda jämfört med de andra. Tjockt godisskum, Söt rök, komplex, citrus, mörka bär. 90p - 1981/2010 Duncan Taylor rare auld. Cask: #3491. 55,2%
Marsipan, rök. ganska intetsägande. Salt, rök, mjuk. 84p - 30y. 1981/2011. Thosop Jouvebon. 50,6%.
Subtil, snäll, svag rök, lätta smaker av vanilj och ek. 86p
En blogg om mat, matlagning, fiske och öl och whiskyprovning. Blandat med lite olika reportage och olika erfarenheter som jag vill dela med mig av.
onsdag 20 februari 2013
Caol Ila provning
Som ni märker kommer det lite olika provningar upp på bloggen nu, det är äldre provningar som vi gjorde i slutet av 2012 men som jag inte lagt ut tidigare. Just från denna Caol Ila provningen hittar jag inte mina doftnotiser så ni får nöja er med smak och betyg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar