onsdag 19 december 2012

Brantevikssill - Världens godaste!

...och för alla andra tillfällen då sillen är ett måste.

Receptet är hämtat från Skånska SillAcademin och själva kallar de detta receptet för deras paradnummer, och har man väl ätit den förstår man varför. Branteviksillen har en klarlag och en perfekt balans mellan sötma, kryddor och örter. I receptet finns instruktioner för inläggningen med men det går bra att köpa färdig inlagdsill.

Repect för 300g sillfiléer:

Gravningslag:
½ dl ättika (24%)
1,5 dl vatten
0,25 dl grovsalt

Inläggning:
1,25 dl strösocker
½ hackad gullök
½ hackad rödlök
½ msk citronpeppar
10 krossade kryddpepparkorn
10 krossade vitpepparkorn
1 smulat lagerblad
1 knippe dill

Gör så här:
1. Blanda och rör ihop ingredienserna till gravningslagen.
2. Lägg i sillfiléeerna och grava i kylskåpet 1 dygn.
3. Slå bort lagen och låt sillen rinna av ordentligt.
4. Blanda ihop ingredienserna för inläggningen och rör i sockret sist.
5. Varva sillfiléerna med inläggningen i en hög glasburk.
6. Sista lagret ska vara inläggningen.

Låt sillen stå i ett dygn för att dra till sig smakerna ordentligt, står den ytterligare ett dygn gör det inget.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar